Wat is de Maex Den Haag?

De MAEX Den Haag is een lokale versie van de MAEX. De MAEX Den Haag maakt de maatschappelijke waarde van Haagse initiatieven transparant en laat zien wat deze initiatieven toevoegen voor hun doelgroep en omgeving, wie dat mogelijk maken, en waar de initiatieven behoefte aan hebben. Dit zorgt voor lokale zichtbaarheid, verbinding met relevante Haagse partners en het helpt met het vinden van fondsen, materialen, vrijwilligers, etc.


De MAEX Den Haag is daarmee niet alleen een instrument dat maatschappelijke waarde inzichtelijk maakt, maar ook een transactieplatform dat investeren en participeren in initiatieven bevordert.

Hoe gebruik ik de MAEX Den Haag?

De MAEX Den Haag is er voor verschillende gebruikers. Zo kun je als initiatiefnemer je initiatief gratis aanmelden, jij krijgt je eigen pagina in de MAEX. Je kunt den Haag laten zien wat jouw initiatief toevoegt. Tegelijkertijd kun je laten weten wat je nodig hebt om dit nog beter te kunnen doen, en wellicht partners vinden die je daarbij kunnen helpen. Jij beheert zelf de informatie die uiteindelijk via je profielpagina zichtbaar wordt. Initiatieven die zichtbaar zijn op de MAEX Den Haag worden dat automatisch ook op de landelijke MAEX. Voor professionals uit onder andere gemeente, fondsen, het bedrijfsleven en kennisinstellingen maakt de MAEX een tot nu toe onoverzichtelijke sector van maatschappelijke initiatieven transparant. Vind via de MAEX initiatieven die bij jouw criteria voor samenwerking of ondersteuning passen. Als bewoner van een buurt kun je kijken wat er bij jou in de wijk allemaal speelt, en waar je een bijdrage aan kunt leveren, bv als vrijwilliger. Ben jij erg goed geholpen door een initiatief, of misschien juist helemaal niet? Deel je ervaring dan door een reactie achter te laten op de profielpagina van dat initiatief! Of wellicht krijg je een goed idee en wil je zelf een initiatief starten.